Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Η αστυνομία αναζητεί 300.000 λίτρα νερού που εκλάπησαν  στη Νέα Νότια Ουαλία
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Η αστυνομία αναζητεί 300.000 λίτρα νερού που εκλάπησαν  στη Νέα Νότια Ουαλία

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Η αστυνομία αναζητεί 300.000 λίτρα νερού που εκλάπησαν  στη Νέα Νότια Ουαλία

Έκκληση για μάρτυρες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής προσφάτως 300.000 λίτρων νερού απηύθυνε σήμερα η αστυνομία της Αυστραλίας. Το αδίκημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό δεσομένης της ξηρασίας, των ρεκόρ θερμοκρασίας και των πυρκαγιών στη χώρα.

Το νερό εκλάπη από δύο δεξαμενές κοινότητας της περιοχής Έβανς Πλέινς, οικισμό σε απόσταση τριών ωρών οδικώς στα δυτικά του Σίδνεϊ, στη Νέα Νότια Ουαλία. Στην πολιτεία αυτή οι αυστραλιανές αρχές κήρυξαν σήμερα επίσημα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για επτά ημέρες, καθώς οι θερμοκρασίες-ρεκόρ ευνοούν την εξάπλωση των γιγαντιαίων πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε σήμερα ότι η κλοπή του νερού αυτού, η οποία έγινε αντιληπτή την Κυριακή, οφείλεται αναμφίβολα στην ξηρασία και στις σοβαρές ελλείψεις νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η ξηρασία έχει αναγκάσει πολλούς ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και κτηνοτρόφους στην περιοχή να πουλήσουν τα ζώα τους, την ώρα που η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει μεγάλες εκτάσεις και το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσά της και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι καλυμμένο εδώ και μέρες από ένα νέφος τοξικού καπνού.

Περίπου τριάντα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο, ενώ έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 800 σπίτια έχουν καταστραφεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!