Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρότερο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στην αγορά γάλακτος
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρότερο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στην αγορά γάλακτος

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρότερο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στην αγορά γάλακτος

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Δέσμη μέτρων διασύνδεσης και εκσυγχρονισμού των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς γάλακτος καθώς και αυστηριοποίηση του συστήματος κυρώσεων ενεργοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι εντός του έτους να έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες ΚΥΑ προκειμένου οι έλεγχοι της αγοράς γάλακτος να γίνουν περισσότερο αποδοτικοί.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δρομολογείται η διασύνδεση των δεδομένων της εφαρμογής Άρτεμις με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), τα μητρώα κτηνιατρικής και το Συντονιστικό Κέντρο Καταπολέμησης της Απάτης (ΣΥΚΑΠ). Επίσης, θα απαιτείται διασταύρωση με παραστατικά ΑΦΜ, καταγραφή εισαγωγέων εμπόρων χονδρικής με μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ-ΕΛΓΟ, ορκωτούς λογιστές και ΣΔΟΕ, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κινήσεις λογαριασμών σχετικά με αγορές-πωλήσεις γάλακτος και προϊόντων γάλακτος. Αντίστοιχα, πλήρη καταγραφή ποσοτήτων γάλακτος – γαλακτοκομικών θα πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου, στα τελωνεία.

Παράλληλα, θεσπίζεται άμεσα, Ειδικό Ετήσιο Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου για το γάλα και για όλα τα προϊόντα γάλακτος και ιδιαιτέρα για τη φέτα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ και τον ΕΦΕΤ ώστε να γίνονται συστηματικές δειγματοληψίες όχι μόνο στις γαλακτοβιομηχανίες αλλά και στα σημεία λιανικής πώλησης και στη μαζική εστίαση (εστιατόρια, ξενοδοχεία).

Ειδικά για το θέμα των κυρώσεων, κατατίθεται άμεσα τροπολογία στον Ν. 4235/2014 και όπως ανέφερε ο γ.γ. Νίκος Αντώνογλου «επεξεργαζόμαστε ένα πιο αυστηρό σύστημα κυρώσεων, που να είναι αποτρεπτικό σε οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!