Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρότεροι κλιματικοί νόμοι θα μπορούσαν να σώσουν 150 εκατ. ζωές παγκοσμίως
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρότεροι κλιματικοί νόμοι θα μπορούσαν να σώσουν 150 εκατ. ζωές παγκοσμίως

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρότεροι κλιματικοί νόμοι θα μπορούσαν να σώσουν 150 εκατ. ζωές παγκοσμίως

Στιγμιότυπο από το Νέο Δελχί.

Αυστηρότεροι κλιματικοί νόμοι και κανονισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη έως και 150 εκατομμυρίων πρόωρων θανάτων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα περισσότερα οφέλη για τη δημόσια υγεία από την αυστηρότερη ρύθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα έχει η Νότια Ασία, με σχεδόν 13 εκατομμύρια ζωές να σώζονται μόνο σε μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Επίσης, στο Κάιρο και το Λάγος θα αποφευχθούν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θάνατοι, αν υπάρξει ισχυρή διεθνή ρύθμιση των αερίων θερμοκηπίου, αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκατοντάδες χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν σε μεγάλες πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια, το Ντιτρόιτ, η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, και η Ουάσιγκτον, αν εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανονισμοί.

Για να προσδιοριστούν τα οφέλη για τη δημόσια υγεία από αυστηρότερους κανονισμούς για τα αέρια του θερμοκηπίου, η ερευνητική ομάδα εκτέλεσε υπολογιστικές προσομοιώσεις μελλοντικών εκπομπών και ρύπων. Στη συνέχεια υπολόγισαν τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την έκθεση σε ρύπανση για κάθε σενάριο σε όλο τον κόσμο, επικεντρωνόμενοι στα αποτελέσματα σε μεγάλες πόλεις, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένα επιδημιολογικά μοντέλα που βασίζονται σε δεκαετίες δεδομένων δημόσιας υγείας σχετικά με τους θανάτους που συνδέονται με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας,

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Ντρου Σίντελ, τα οφέλη των ισχυρότερων κανονισμών για την κλιματική μπορεί να είναι μεγάλα, αλλά υπάρχει πίεση χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!