Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη ζητεί ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη ζητεί ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη ζητεί ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Aυστηρή στάση για να αντιμετωπιστούν «οι τρομοκρατικές ενέργειες» του ιρανικού καθεστώτος ζήτησε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν από τους Άραβες ηγέτες κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και του Αραβικού Συνδέσμου που συγκάλεσε τη 18η Μαΐου προκειμένου να συζητηθούν οι επιθέσεις, για τις οποίες το Ριάντ και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν.

«Η απουσία μιας σκληρής και αυστηρής στάσης για να αντιμετωπιστούν αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες του ιρανικού καθεστώτος στην περιοχή το οδήγησε να επιμείνει σε αυτές και έχουμε την κλιμάκωση που βλέπουμε σήμερα», είπε ο μονάρχης.

«Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια απειλή για την ασφάλειά μας: ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον εμπορικών πλοίων κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (…), τη στοχοθέτηση δύο σταθμών άντλησης πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία από τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν» πρόσθεσε.

Ο Σαλμάν χαρακτήρισε «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου τις επιθέσεις για τις οποίες κατηγόρησε το Ιράν – τον κυριότερο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή – και απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει περαιτέρω ενέργειες αυτού του είδους. Επέμεινε ότι η Τεχεράνη υποστηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην περιοχή και απειλεί τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Από την πλευρά της η Τεχεράνη αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη.

Στην έκτακτη σύνοδο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Αμπντάλα μπιν Νάσερ αλ Θάνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!