Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστηροί κόφτες θεσμών στα επιχειρηματικά δάνεια
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηροί κόφτες θεσμών στα επιχειρηματικά δάνεια

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστηροί κόφτες θεσμών στα επιχειρηματικά δάνεια

Η όποια διαπραγμάτευση για τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την α’ κατοικία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου.

Σε δύσκολο αγώνα εξελίσσεται η διαδικασία της έγκρισης από τους θεσμούς του νέου νόμου Κατσέλη, ειδικά όσον αφορά την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδιώξεις τις κυβέρνησης θα επιτευχθούν, όμως αυτό θα γίνει με τη συμπερίληψη στο σχετικό σχέδιο σημαντικών παραμέτρων που θα αποτελούν ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να περιοριστεί και ο αριθμός εκείνων που θα μπορούν να ενταχθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την τελική διαμόρφωση του πλαισίου του νέου νόμου Κατσέλη τοποθετείται στο Euro Working Group της 25ης Μαρτίου, οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η όποια διαπραγμάτευση, που έχει ως επίκεντρο τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια τα οποία έχουν ως εξασφάλιση την πρώτη κατοικία. Η όλη διαδικασία δεν δείχνει εύκολη, αφού από την πλευρά τους οι θεσμοί εμφανίζονται αρνητικοί στο να συμπεριληφθούν και τα επιχειρηματικά δάνεια στο νέο καθεστώς προστασίας και είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι για την ενδεχόμενη προεκλογική εκμετάλλευση μιας τέτοιας προοπτικής.

Ο λόγος της διαφωνίας τους είναι η πιθανότητα να διευρυνθεί πολύ ο κύκλος των δανειοληπτών που δυνητικά μπορούν να ενταχθούν και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση θέλει να δείχνει φιλική προς την κοινωνία. Θεωρούν ότι η επιλογή της κυβέρνησης να δεσμεύεται πως θα συμπεριλάβει και τα επιχειρηματικά δάνεια στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, διευρύνοντας σημαντικά το πεδίο αναφοράς του, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!