Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το AFP προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών κατά της Monsanto
[Η Ναυτεμπορική]: Το AFP προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών κατά της Monsanto

[Η Ναυτεμπορική]: Το AFP προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών κατά της Monsanto

Και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ανακοίνωσε σήμερα πως προσέφυγε με τη σειρά του στην Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (CNIL) μετά την αποκάλυψη, την περασμένη εβδομάδα, ότι η Monsanto (όμιλος Bayer) είχε φακελώσει εκατοντάδες πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τέσσερις δημοσιογράφους του.

Το AFP σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «απαράδεκτες τέτοιες πρακτικές». Επίσης το πρακτορείο ειδήσεων «προσφέρει ανεπιφύλακτα την υποστήριξή του στους δημοσιογράφους του που καθημερινά ασκούν το επάγγελμά τους με αντικειμενικότητα και ακρίβεια», δήλωσε ο Φιλ Τσέτγουιντ, διευθυντής ενημέρωσης του AFP.

Μέσα ενημέρωσης (μεταξύ των οποίων τα Le Monde, France Televisions, Radio France και Le Parisien) ανακοίνωσαν πως προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και/ή στην CNIL μετά την αποκάλυψη την Πέμπτη από το τηλεοπτικό κανάλι France 2 και την εφημερίδα Le Monde πως εκατοντάδες προσωπικότητες (πολιτικοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι) είχαν φακελωθεί από το γραφείο λόμπινγκ Fleishman Hillard για λογαριασμό της Monsanto, κυρίως βάσει των θέσεών τους για τα ζιζανιοκτόνα και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και του κατά πόσον είναι ευεπηρέαστοι.

Την Παρασκευή, την επομένη των αποκαλύψεων αυτών, η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε έρευνα σχετικά με υποψίες για παράνομο φακέλωμα.

Η έρευνα αυτή ακολουθεί προσφυγή που κατατέθηκε από την εφημερίδα Le Monde και έναν από τους δημοσιογράφους της, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που φακελώθηκαν. Αφορά κυρίως την κατηγορία της παράνομης συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!