Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Άφιξη του δικτύου οπτικών ινών της Wind στην πόλη της Λάρισας
[Η Ναυτεμπορική]: Άφιξη του δικτύου οπτικών ινών της Wind στην πόλη της Λάρισας

[Η Ναυτεμπορική]: Άφιξη του δικτύου οπτικών ινών της Wind στην πόλη της Λάρισας

Μετά την Αττική και την Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε το δίκτυο οπτικών ινών της Wind στην Λάρισα και παραδόθηκαν 35.000 νέες εγκατεστημένες γραμμές.
Μέσω του δικτύου της Wind οι κάτοικοι της Λάρισας θα απολαμβάνουν ταχύτητες πρόσβασης 100 και 200 Mbps, ενώ στην περίπτωση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι έως 1Gbps, βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες των συνδέσεων ADSL (έως 24 Mbps).
Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να γνωστοποιηθεί το νέο δίκτυο οπτικών ινών στους κατοίκους της περιοχής, η Wind σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, εγκατέστησε δωρεάν Wi-Fi σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης, Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου), Πάρκο Αλκαζάρ, Πάρκο Αγίου Αντωνίου.
Κάθε Wi-Fi hotspot τροφοδοτείται απευθείας με οπτική ίνα ταχύτητας 200 Mbps μέσω του δικτύου FttH GPON της Wind Ελλάς. Το δίκτυο Wi-Fi διαχειρίζεται και εποπτεύεται με κεντρικό διαχειριστικό σύστημα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του. Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δίκτυο εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 500 πολίτες προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση με ταχύτητες έως 200 Mbps καλύπτοντας πλήρως τις προαναφερόμενες θέσεις.
Ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Wind σχολίασε: «Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της Wind είναι ένα πολύ μεγάλο κατασκευαστικό και επενδυτικό έργο με πανελλαδική εμβέλεια. Έχουμε εγκαταστήσει ήδη 275.000 γραμμές οπτικών ινών σε όλη τη χώρα και εγκαινιάζουμε την πόλη της Λάρισας, ολοκληρώνοντας μια επένδυση που τοπικά ξεπέρασε τα 2,5 εκ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!