Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Αφγανιστάν: Οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές

Debate μεταξύ των υποψηφίων Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ

Τον μελλοντικό πρόεδρό του εκλέγει το Σαββατοκύριακο το Αφγανιστάν. Τέσσερις προσωπικότητες ξεχωρίζουν ανάμεσα στους 18 υποψηφίους, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία που περιορίσθηκε στα αυστηρώς απαραίτητα και ενώ ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος δεν θα μπορέσει να ψηφίσει εξαιτίας των απειλών των Ταλιμπάν.

Ο απερχόμενος

Ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι έχει περιγραφεί με πολλούς τρόπους: οραματιστής, παρορμητικός, συμβατικός, υπερβολικά απαιτητικός.

Ο πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπουργός Οικονομικών τρέφει από καιρό όνειρα για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν. Πιστεύει σταθερά πως είναι ένας από τους μόνους, αν όχι ο μόνος, που μπορεί να το καταφέρει.

Παρά την απουσία αξιόπιστων δημοσκοπήσεων, θεωρείται το φαβορί, αν και η διαφθορά εξακολουθεί να είναι βαθιά ριζωμένη στην αφγανική διοίκηση και δεν έχει σημειώσει καμιά πρόοδο όσον αφορά τη βούλησή του να κάνει διάλογο με τους Ταλιμπάν.

Παρά τις προσφορές για κατάπαυση του πυρός, οι εξεγερμένοι αρνούνταν ανέκαθεν να μιλήσουν μαζί του, χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα» των Αμερικανών. Η Ουάσιγκτον, από την πλευρά της, τον έχει κρατήσει μακριά από τις συνομιλίες με τους αντάρτες, που έχουν πλέον ανασταλεί.

Αν επανεκλεγεί, ο Ασράφ Γάνι θα επιχειρήσει πιθανόν να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και τους Ταλιμπάν, αν αυτοί οι τελευταίοι συναινέσουν σ’ αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!