Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΔΕΔΥ: Δεν πτοούμαστε – Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δώρα
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΔΕΔΥ: Δεν πτοούμαστε – Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δώρα

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΔΕΔΥ: Δεν πτοούμαστε – Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δώρα

Την «οργή και την αγανάκτησή της» εκφράζει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα , καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την απορία της για το «πώς η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε σε αυτή την απόφαση, όταν μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει με ευρύτατη πλειοψηφία (6-1) αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 4093/12, που εξαφάνισαν εντελώς τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων». Εξαιτίας αυτής της απόφασης (του ΣΤ΄ Τμήματος), όπως επισημαίνει, εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι προσέφυγαν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν με αγωγές τον 13ο και 14ο μισθό, αφού ως γνωστό οι αποφάσεις του ΣτΕ, πλέον, δεν έχουν αναδρομική ισχύ, παρά μόνο για όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα».

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως αν και «τίποτε δεν την ξενίζει πια», αναμένει «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης» για το πώς ανετράπη η απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος.

Καταλογίζει παράλληλα «βαρύτατες ευθύνες για την όλη κατάσταση στην κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε να χορηγήσει με πολιτική της απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό». «Από τη μία ισχυρίζεται ότι δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια και από την άλλη αρνείται να ακυρώσει έστω και κατ’ ελάχιστο τις περικοπές των μνημονίων» αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!