Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αδ. Γεωργιάδης: Έξι εμβληματικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης
[Η Ναυτεμπορική]: Αδ. Γεωργιάδης: Έξι εμβληματικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης

[Η Ναυτεμπορική]: Αδ. Γεωργιάδης: Έξι εμβληματικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης

Ξεκινάμε από αυτά που εξαγγέλθηκαν, πρέπει να βάλουμε πέντε πράγματα κάτω και να τα δούμε να υλοποιούνται», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τον κυβερνητικό σχεδιασμό που αφορά την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «σε δύο τρία χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για μια καινούρια Θεσσαλονίκη. Όπως το συζητάγαμε τόσα χρόνια, τώρα θα το δούμε να συμβαίνει. Είμαστε εδώ για να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα «εμβληματικά έργα» που στόχο έχουν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, με κυριότερα από αυτά την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, την ολοκλήρωση του μετρό, τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού, τη δημιουργία του διεθνούς τεχνολογικού πάρκου Thess Ιntec, τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας της Pfizer, τη δημιουργία νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, εξήγησε ότι «το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι τα έργα στον λιμένα της Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι έχει γίνει η σχετική ιδιωτικοποίηση, τα έργα όμως ακόμη δεν έχουν προχωρήσει ενδεχομένως με την ταχύτατα που θα θέλαμε».

«Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει και θα βοηθήσει σε οποιοδήποτε σημείο αισθανθούν οι επενδυτές ότι κολλάει η ταχύτερη υλοποίηση της αναβάθμισης του λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς θέλουμε το έργο να το δούμε να γίνεται, όχι στα χαρτιά, αλλά στ’ αλήθεια και να δούμε προχωράει με ταχύτητα ανάλογη με εκείνη που είχε η επένδυση της Cosco στον λιμένα Πειραιώς», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!