Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα  τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Αχτσιόγλου: Προτεραιότητα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των χαμηλών και των μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Αναφερόμενη στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι θα ενισχύσει το εισόδημα 2,5 εκατ. συνταξιούχων.

«Λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα κοινωνικής ελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων, τα οποία δεν είναι τα πρώτα, έχουμε ξεκινήσει από τη ΔΕΘ να ξεδιπλώνουμε αυτόν τον διαφορετικό χάρτη οικονομικής πολιτικής και μόνιμης ενίσχυσης των εισοδημάτων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και αυτό διότι καταφέραμε να βγούμε από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε καλά οικονομικά, να έχουμε αποθεματικά στα ταμεία μας τα οποία μας δίνουν και διαπραγματευτική δύναμη, να έχουμε πολιτική και οικονομική ελευθερία, για να χαράσσει αυτή η κυβέρνηση τις πολιτικές της με βάση τις προτεραιότητες που έχει», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή της στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενη ειδικότερα στη νέα 13η σύνταξη, υπογράμμισε ότι αυτή θα ενισχύει μόνιμα το εισόδημα των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Με βάση και τον δημοσιονομικό χώρο του 2019, πρόσθεσε, έχει μία αναδιανεμητική δομή «οι συνταξιούχοι που έχουν κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν επιπλέον το 100% της σύνταξής τους. Όσοι έχουν 501 έως 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους, όσοι έχουν 601 έως 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξης τους και από 1.000 ευρώ και πάνω θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε κάθε χρονιά αυτή περίπου την περίοδο να καταβάλλεται η 13η σύνταξη, ενώ θα υπάρχει ευχέρεια στον νόμο ώστε επόμενες χρονιές με περισσότερη δημοσιονομική δυνατότητα να αυξάνονται τα ποσοστά και για τα επόμενα κλιμάκια».

Τονίζοντας ότι από φέτος μειώνεται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση και στην ενέργεια, η υπουργός Εργασίας σημείωσε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση παρουσίασε μία συνολική στρατηγική μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2020 και μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!