Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Αχίλλειο Πτέρνα» ενάντια σε όλους τους ιούς ανακάλυψαν επιστήμονες
[Η Ναυτεμπορική]: «Αχίλλειο Πτέρνα» ενάντια σε όλους τους ιούς ανακάλυψαν επιστήμονες

[Η Ναυτεμπορική]: «Αχίλλειο Πτέρνα» ενάντια σε όλους τους ιούς ανακάλυψαν επιστήμονες

To ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της απειλής που αποτελούν οι ιοί για την ανθρωπότητα: Εμβόλια αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται τακτικά εναντίον συγκεκριμένων ιών, αλλά η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα, δεν προστατεύει τους πάντες και αφήνει πολλούς εκτεθειμένους σε νέα ξεσπάσματα και νέους ιούς.

Ερευνητές στο Massachusetts General Hospital (MGH) ανακάλυψαν έναν νέο πιθανό στόχο για αντι-ιικά φάρμακα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεραπευτικές μεθόδους απέναντι σε μια σειρά μολυσματικών ασθενειών- δημιουργώντας εν δυνάμει μια «γενική» θεραπεία για κάθε χρήση.

Η σχετική έρευνα υποδεικνύει ότι η πρωτεΐνη Argonaute 4 (AGO4) αποτελεί μια «Αχίλλειο Πτέρνα» για όλους τους ιούς: Πρόκειται για μια πρωτεΐνη της «οικογένειας» των πρωτεϊνών AGO. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποδεικνύουν πως είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κέιτ Λ. Τζέφρι και τους συνεργάτες της, ανακάλυψαν πως η AGO4 παίζει ρόλο-κλειδί ως προς την προστασία κυττάρων απέναντι σε μολύνσεις από ιούς.

Η πρωτεΐνη αυτή έχει μοναδικές αντι-ιικές ιδιότητες στα ανοσοποιητικά κύτταρα των θηλαστικών. Οι ερευνητές μελέτησαν τις αντι-ιικές επιδράσεις διαφόρων πρωτεϊνών της εν λόγω «οικογένειας» των «Αργοναυτών» (Argonaute) και διαπίστωσαν πως μόνο κύτταρα που είχαν έλλειψη σε AGO4 εμφανίζονταν πολύ ευάλωτα σε μόλυνση από ιούς- με λίγα λόγια, τα χαμηλά επίπεδα AGO4 καθιστούν πιθανότερη τη μόλυνση κυττάρων θηλαστικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!