Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Access Mars: Περίπατος στον Άρη μέσω εικονικής πραγματικότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Access Mars: Περίπατος στον Άρη μέσω εικονικής πραγματικότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Access Mars: Περίπατος στον Άρη μέσω εικονικής πραγματικότητας

Όταν οι επιστήμονες της NASA θέλουν να δουν τη διαδρομή του οχήματος Curiosity στον Άρη, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν φορώντας ένα headset εικονικής πραγματικότητας (VR) και προχωρώντας σε εικονική εξερεύνηση του τοπίου του πλανήτη. Η δυνατότητα αυτή πλέον είναι «ανοιχτή» και στο ευρύ κοινό: Το JPL (Jet Propulsion Laboratory) στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια συνεργάστηκε με τη Google για τη δημιουργία του Access Mars, που είναι διαθέσιμο σε όλες τις desktop και φορητές συσκευές και τα headsets εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR),περιλαμβανομένων mobile-based συσκευών (Αpple και Android).

Το Access Mars βασίστηκε στο λογισμικό OnSight του JPL, το οποίο βοηθά τους επιστήμονες να σχεδιάζουν διαδρομές για τα οχήματα που βρίσκονται στον πλανήτη και ακόμα και να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις σε αυτόν. «Πρώτη ύλη» για την εικονική αναδημιουργία του εδάφους ήταν το υλικό από το Curiosity, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να μπορούν να περιπλανηθούν στους λόφους και τις κοιλάδες που έχει εξερευνήσει το όχημα.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η NASA, το Access Mars επιτρέπει σε οποιονδήποτε διαθέτει σύνδεση στο Ίντερνετ να κάνει μια περιήγηση στις περιοχές τις οποίες βλέπουν και εξετάζουν οι επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!