Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΑΔΕ: Μαζικές εντολές ελέγχων αλλά και κίνητρα
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΑΔΕ: Μαζικές εντολές ελέγχων αλλά και κίνητρα

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΑΔΕ: Μαζικές εντολές ελέγχων αλλά και κίνητρα

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

«Ραντεβού» με την εφορία θα έχουν τον τρέχοντα μήνα επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Η ΑAΔΕ αρχίζει από την τρέχουσα εβδομάδα την αποστολή επιστολών, ταυτόχρονα με εντολή ελέγχου, στους υπόχρεους που έχουν ανοιχτές υποθέσεις προκειμένου να τις κλείσουν άμεσα, στο πλαίσιο σχεδίου αφενός μεν για απεγκλωβισμό των εφοριών από βάρη του παρελθόντος, αφετέρου δε για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού.

Με βάση τις εντολές του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, με τις εντολές ελέγχου που θα είναι μαζικές οι υπόχρεοι θα πληροφορούνται ότι έχουν τη δυνατότητα, μέχρι να τους κοινοποιηθεί το σημείωμα με τον διορθωτικό προσδιορισμό του φόρου που θα προκύψει από τον έλεγχο, να υποβάλλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις εκκρεμείς υποθέσεις τους.

Το κίνητρο θα είναι μάλιστα ισχυρό, αφού, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι φορολογούμενοι που θα αποδεχθούν την πρόσκληση και θα υποβάλουν τις ανωτέρω δηλώσεις θα κερδίσουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως και 40%, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα προχωρήσουν στην εξόφλησή του εντός τριάντα ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.

Με βάση τις οδηγίες της ΑΑΔΕ τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την εφαρμογή της εν λόγω διαδικασίας είναι τα εξής:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!