Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΑΔΕ: Ένα στα δυο πρατήρια διάθεσης υγραερίου παρανομεί
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΑΔΕ: Ένα στα δυο πρατήρια διάθεσης υγραερίου παρανομεί

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΑΔΕ: Ένα στα δυο πρατήρια διάθεσης υγραερίου παρανομεί

Το ένα στα δύο πρατήρια που ελέγχονται για τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου διαπιστώνεται ότι παρανομεί.

Ειδικότερα, από τους ελέγχους που έγιναν από την ΑΑΔΕ στο διάστημα από 19 έως 21 Ιουνίου 2019, επιλέχθηκαν για έλεγχο 374 πρατήρια, ελέγχθηκαν τα 276, ενώ διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 123 υποθέσεις μη συμμόρφωσης. Από τα 148 πρατήρια που ήλεγξαν οι ΔΟΥ, τα 77 δεν είχαν συνδέσει τις αντλίες τους με τους φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς.

Επιπλέον, 39 πρατήρια, παρόλο που είχαν διασυνδεθεί, δεν διαβίβαζαν δεδομένα προς την ΑΑΔΕ. Οι τελωνειακές αρχές δέσμευσαν 7.700 λίτρα προπάνιο.

Οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα ευρήματα και συνδέονται με παλαιότερες υποθέσεις.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για «πανελλαδική επιχείρηση με συγκεκριμένη στόχευση σε επιχειρήσεις, που αναδείχτηκαν από ανάλυση κριτηρίων κινδύνου, βάσει εφαρμογής, η οποία διαχειρίζεται τα δεδομένα των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!