Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το 80% των ασθενών δηλώνει ότι αυξήθηκε η οικονομική επιβάρυνσή του στην Υγεία
[Η Ναυτεμπορική]: Το 80% των ασθενών δηλώνει ότι αυξήθηκε η οικονομική επιβάρυνσή του στην Υγεία

[Η Ναυτεμπορική]: Το 80% των ασθενών δηλώνει ότι αυξήθηκε η οικονομική επιβάρυνσή του στην Υγεία

Στη μελέτη  διαπιστώθηκε από τις απαντήσεις ότι ένας στους 5 πολίτες δεν έχει καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Tις διαστάσεις της συμμετοχής των ασθενών στην πολιτική υγείας άγγιξε μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη που ασχολήθηκε με τα νέα δεδομένα, τις «παρενέργειες» του συστήματος υγείας, τους πολίτες ως επίκεντρο των αποφάσεων και τη συμμετοχή τους στη χάραξη πολιτικών που αφορούν την υγεία τους.

Η μεγάλη πανευρωπαϊκή μελέτη που έγινε σε  ασθενείς παρουσιάστηκε, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής  Υγείας και Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκο Σουλιώτη κατά τη διάρκεια του 5ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών – Patients in Power Conference, που έγινε στην Αθήνα στο Divani Caravel.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΙΟΒΕ (Αύγουστος 2016), το ποσοστό των νοικοκυριών που εκτιμά ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο 12μηνο φτάνει στο 77%. Ενώ το ποσοστό που εκτιμά ότι η ανεργία θα αυξηθεί το επόμενο 12μηνο φτάνει το 80%.

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη τα τελευταία χρόνια ενώ, είναι η χώρα με τους περισσότερους γιατρούς ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

Στην παράμετρο όμως που μετρά την αδυναμία των πολιτών κάλυψης ιατρικής εξέτασης, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!