Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: 6G: Τι θα φέρει η επόμενη γενιά δικτύων, μετά το 5G
[Η Ναυτεμπορική]: 6G: Τι θα φέρει η επόμενη γενιά δικτύων, μετά το 5G

[Η Ναυτεμπορική]: 6G: Τι θα φέρει η επόμενη γενιά δικτύων, μετά το 5G

Τα δίκτυα 5G τίθενται σε υπηρεσία ανά τον πλανήτη, ωστόσο ταυτόχρονα κάποιοι εργάζονται πάνω στο επόμενο βήμα- και συγκεκριμένα στους παράγοντες που θα ωθήσουν την ανάπτυξη της έκτης γενιάς δικτύων φορητού Ίντερνετ και τις διαφορές της από το 5G.

Όπως αναφέρει το MIT Technology Review, κάποιες απαντήσεις πάνω σε αυτά τα ερωτήματα δίνει η δουλειά των Ραζβάν Αντρέι Στόικα και Τζιουζέπε Αμπρό στο Jacobs University Bremen στη Γερμανία. Οι δύο ερευνητές έχουν «χαρτογραφήσει» τους περιορισμούς του 5G και τους παράγοντες που θεωρούν ότι θα ωθήσουν την ανάπτυξη του 6G. Το συμπέρασμά τους είναι πως ο βασικός εξ αυτών θα είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της mobile τεχνολογίας, και ότι θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη πίσω από μια εντελώς νέα γενιά εφαρμογών για machine intelligence.

To 5G αποτελεί, από κάθε άποψη, πολύ σημαντικό βήμα σε σχέση με το 4G: Τα πρώτα δίκτυα 5G ήδη παρέχουν ταχύτητες download μέχρι και 600 megabits/ δευτερόλεπτο, και μπορούν να πιάσουν ακόμα μεγαλύτερες, τη στιγμή που τα 4G πιάνουν τα 28 Mbits/s. Από αυτή την άποψη, το 5G φαίνεται ικανό να αντικαταστήσει ακόμα και πολλές ενσύρματες συνδέσεις.

Ωστόσο, πέρα από αυτά, υπάρχουν και άλλα οφέλη: Οι σταθμοί 5G, για παράδειγμα, είναι σχεδιασμένοι να διαχειρίζονται μέχρι και ένα εκατομμύριο συνδέσεις, συγκριτικά με τις 4.000 των 4G.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!