Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με 5,5% τρέχουν τα έσοδα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ
[Η Ναυτεμπορική]: Με 5,5% τρέχουν τα έσοδα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ

[Η Ναυτεμπορική]: Με 5,5% τρέχουν τα έσοδα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Σε θετική τροχιά διατηρούνται τα έσοδα των σούπερ μάρκετ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους αναλυτές ωστόσο της αγοράς να εκτιμούν ότι από τον Ιούνιο και έπειτα οι ρυθμοί θα εμφανίζουν ηπιότερη άνοδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen στο διάστημα 1/1/2019 έως και 2/6/2019 οι πωλήσεις στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., ηπειρωτική Ελλάδα & Κρήτη, εξαιρούμενων των νησιών), εμφανίζουν αύξηση σε αξία 5,5%, ενώ τα επονομαζόμενα ταχυκίνητα προϊόντα (FMCGs) στο σύνολό τους παρουσιάζουν πιο μετριοπαθή τάση, στο 3,8%. Την πλέον εντυπωσιακή αύξηση, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εμφανίζουν τα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα, τα οποία καταγράφουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης εσόδων 10,5%, ενώ το σύνολο των κατηγοριών bazaar (ένδυση, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία, είδη κήπου, είδη αυτοκινήτου, οικιακός εξοπλισμός κ.λπ.) επίσης αναπτύσσονται κατά 5,9%.

Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων, τα τρόφιμα-ποτά αναπτύσσονται με ποσοστό 4,5%, ενώ οι κατηγορίες που αφορούν τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης παρουσιάζουν πιο περιορισμένη αύξηση στις πωλήσεις τους σε αξία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά 1,1% και 1,8% αντίστοιχα.

Η Σαρακοστή

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εικόνα του πρώτου πενταμήνου δεν κρίνεται ως ενδεικτική για τη συνολική πορεία του έτους στον κλάδο της οργανωμένης λιανικής τροφίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!