Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 31 εκατ. για την πρώτη στην Ε.Ε. εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας
[Η Ναυτεμπορική]: 31 εκατ. για την πρώτη στην Ε.Ε. εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας

[Η Ναυτεμπορική]: 31 εκατ. για την πρώτη στην Ε.Ε. εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη (αριστερά) και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά (δεξιά).

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Στην εποχή της ευφυούς γεωργίας εισέρχεται ο εγχώριος πρωτογενής τομέας, καθώς εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η προκήρυξη του έργου «ψηφιακής γεωργίας» από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως γνωστοποίησαν χθες οι δύο υπουργοί, Νίκος Παππάς και Σταύρος Αραχωβίτης, μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποίησαν με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν.

Ειδικότερα, η πρώτη φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί και μέσω του προγράμματος αναμένεται να τοποθετηθούν 6.500 επίγειοι σταθμοί οι οποίοι θα «παρακολουθούν» τις καλλιέργειες, με τον αρχικό στόχο να αφορά την κάλυψη περισσότερων από 15 εκατ. στρέμματα, της μισής δηλαδή καλλιεργητικής έκτασης της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στον τομέα της ψηφιοποίησης και θεωρούμε ότι θα αποτελεί ένα μοντέλο βέλτιστης πρακτικής που θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και άλλες χώρες» τόνισε ο Φιλ Χόγκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!