Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: 23 χρόνια δράσης για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
[Η Ναυτεμπορική]: 23 χρόνια δράσης για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

[Η Ναυτεμπορική]: 23 χρόνια δράσης για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Εικοσι-τρία χρόνια δράσης συμπλήρωσε φέτος το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το «παρών» έδωσαν επιπλέον ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην οποία απενεμήθη το βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» για τη συνολική, διαχρονική και πολύτιμη προσφορά της στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Κατά τη βράβευσή της, κ. Δημητρίου υπογράμμισε τα εξής: «Λένε πως η πατρίδα ενός ανθρώπου είναι η παιδική του ηλικία. Αυτή την πατρίδα, πόσο την προσέχουμε εμείς οι μεγάλοι, πόσο φροντίζουμε για την ομορφιά και την αθωότητά της. Παιδικές κραυγές απόγνωσης από το διπλανό διαμέρισμα. Παιδιά ενήλικα πριν την ώρα τους. Παιδιά στρατιώτες.

»90.000 παιδιά το χρόνο στην Ινδία σφαγιάζονται για τα όργανά τους, παιδιά εργάτες, παιδιά κακοποιημένα και τραυματισμένα στην ψυχή και στο σώμα, παιδιά παραμελημένα, παιδιά που κλαίνε, παιδιά που αυτοκτονούν, μωρά παιδιά εγκαταλελειμμένα για μήνες στα μαιευτήρια.

»Παιδιά που μπήκαν στην εφηβεία, αλλά που αρνούνται να αναπτυχθούν, γιατί η ενηλικίωσή τους γι’ αυτά αποτελεί ένα τρομακτικό παραμύθι. Παιδιά μακριά από την προσοχή μας. Παιδιά μαύρα πρόβατα, παιδιά που φλερτάρουν με την παραβατικότητα, παιδιά στις φυλακές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!