Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 14 δισ. άμεσοι φόροι έως τα τέλη του έτους
[Η Ναυτεμπορική]: 14 δισ. άμεσοι φόροι έως τα τέλη του έτους

[Η Ναυτεμπορική]: 14 δισ. άμεσοι φόροι έως τα τέλη του έτους

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Σημαντικές είναι για το επόμενο διάστημα οι υποχρεώσεις όλων των φορολογουμένων, καθώς ο «λογαριασμός» για την επίτευξη των στόχων του φετινού κρατικού προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα βαρύς, με δεδομένο ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2020.

Ειδικότερα, στα δημόσια ταμεία έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να εισρεύσουν από άμεσους φόρους περίπου 14 δισ. ευρώ, ποσό μεγάλο, που δημιουργεί προβληματισμό στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που απεύχονται την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε χρόνο από τις φορολογικές υποχρεώσεις ένα σημαντικό τμήμα καταλήγει στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών, όπως άλλωστε πιστοποιείται μέχρι σήμερα από την ετήσια πορεία των νέων χρεών που προσεγγίζουν σε ετήσια βάση τα 10 – 12 δισ. ευρώ.

Επιβαρύνσεις
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας ήταν ιδιαίτερα «επώδυνα» για όσους δήλωσαν εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ. Και αυτό γιατί η μεσοσταθμική επιβάρυνση, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ, αλλά και για όσους ταυτόχρονα έχουν εισοδήματα από μισθωτή εργασία και ελευθέριο επάγγελμα, έχει αυξηθεί συγκριτικά με το 2015 κατά 40%, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι ασφαλιστικές εισφορές οι επιβαρύνσεις αυξάνονται περαιτέρω.

Οι όποιες άλλωστε φορολογικές ελαφρύνσεις έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση θα ισχύσουν μεν από τις αρχές του επόμενου έτους και θα έχουν άμεση επίπτωση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αυξάνοντας τα διαθέσιμα εισοδήματα, όμως από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να επηρεάσουν τη φετινή φορολογική επιβάρυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!