Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: 120 Δόσεις: Τι αλλαγές ζητούν οι φορείς στο νομοσχέδιο
[Η Ναυτεμπορική]: 120 Δόσεις: Τι αλλαγές ζητούν οι φορείς στο νομοσχέδιο

[Η Ναυτεμπορική]: 120 Δόσεις: Τι αλλαγές ζητούν οι φορείς στο νομοσχέδιο

Με την ακρόαση των φορέων ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ρύθμιση για τις οφειλές, με τους εκπροσώπους των φορέων να τοποθετούνται και για μία σειρά άλλων ρυθμίσεων (όπως η αιτιολόγηση των απολύσεων, οι συντάξεις χηρείας κ.ά.). Στα σημεία που εστίασαν αρκετοί ομιλητές είναι η ανάγκη εφαρμογή ενιαίας ημερομηνίας για τη ρύθμιση των οφειλών σε εφορία και ταμεία, αλλά και η αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τα νομικά πρόσωπα.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε: «Επεξεργαζόμαστε να αυξήσουμε τις δόσεις στην κατεύθυνση που μας είπαν οι φορείς για τα νομικά πρόσωπα, όπως επίσης ακούμε και αυτό που είπαν για τις μικρές οφειλές, μήπως μπορέσουμε και τις εντάξουμε στις 120 δόσεις». Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σημειώνοντας: «Εάν δεν μπορείτε να επεκτείνετε τις 120 δόσεις, θα έλεγα, ως ένα σημείο ισορροπίας, να διευκολύνετε τις μικρές επιχειρήσεις», με την υφυπουργό να απαντά: «Όχι. Οριζόντια, για τα νομικά πρόσωπα, επειδή πρέπει να διαφυλάξουμε και τα έσοδα, σας είπα τι περιπτώσεις υπάρχουν. Αλλά για τις μικρές οφειλές, το ακούω και θα σας φέρω άποψη τις επόμενες ημέρες».

Μιλώντας στην επιτροπή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε πως «με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, απεγκλωβίζονται περίπου 350.000 συνάδελφοι» και δίνεται η δυνατότητα σε 80.000 μέλη της συνομοσπονδίας -που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους- να πάρουν σύνταξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!