Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι «10 δεσμεύσεις» τους για το «κοινό μέλλον της Ε.Ε.»
[Η Ναυτεμπορική]: Οι «10 δεσμεύσεις» τους για το «κοινό μέλλον της Ε.Ε.»

[Η Ναυτεμπορική]: Οι «10 δεσμεύσεις» τους για το «κοινό μέλλον της Ε.Ε.»

Τις «10 δεσμεύσεις» τους για το «κοινό μέλλον της Ε.Ε.» και την «προστασία του τρόπου ζωής» ανακοινώνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Διακήρυξη του Σίμπιου, όπου πραγματοποιείται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής.

Στόχος της Συνόδου στη Ρουμανία ήταν μία επίδειξη ενότητας, αλλά και μία ευκαιρία να ληφθούν αποφάσεις στον απόηχο του Brexit . Καθώς ωστόσο το βρετανικό διαζύγιο έχει πάρει αναβολή έως τις 31 Οκτωβρίου, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών – η Τερέζα Μέι δεν θα παραστεί – θα επικεντρωθούν σε μία «στρατηγική ατζέντα» για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ακολουθεί ολόκληρη η Διακήρυξη του Σίμπιου

Εμείς, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεντρωθήκαμε στο Σίμπιου για να συζητήσουμε και να στρέψουμε το βλέμμα στο κοινό μας μέλλον.

Σε μερικές εβδομάδες, οι Ευρωπαίοι θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σαράντα χρόνια από τότε που άσκησαν για πρώτη φορά αυτό το θεμελιώδες δικαίωμά τους. Η δημιουργία μιας επανενωμένης, ειρηνικής και δημοκρατικής Ευρώπης αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά επιτεύγματά μας. Από τη δημιουργία της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθοδηγούμενη από τις αξίες και τις ελευθερίες της παρέχει σταθερότητα και ευημερία σε όλη την Ευρώπη, εντός και εκτός των συνόρων της. Με το πέρασμα των χρόνων, έχει καταστεί σημαντικός παράγοντας της διεθνούς σκηνής. Συγκεντρώνοντας περίπου μισό δισεκατομμύριο πολίτες και διαθέτοντας μια ανταγωνιστική ενιαία αγορά, κατέχει ηγετική θέση στο παγκόσμιο εμπόριο και διαμορφώνει την παγκόσμια πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!