Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mother's Blog]: Γιατί δεν πρέπει να κλαίτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
[Mother's Blog]: Γιατί δεν πρέπει να κλαίτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

[Mother's Blog]: Γιατί δεν πρέπει να κλαίτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συνήθως η προσοχή στρέφεται στις σωματικές αλλαγές και δυσκολίες κατά τη διάρκεια του 9μήνου με αποτέλεσμα να μην συζητάει συχνά την συναισθηματική της εμπειρία κι έτσι πολύ συχνά να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό που της συμβαίνει είναι παράλογο, μην έχοντας τη δύναμη να το καταθέσει σε κάποιον κοντινό της άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια των 9 μηνών, η διάθεση και τα συναισθήματα της εγκύου περνούν από στιγμές ευτυχίας – με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για το μωράκι που θα φέρει στον κόσμο – σε στιγμές δυστυχίας – με αίσθηση ανυπομονησίας, ανησυχίας και τρόμου σχετικά με θέματα της εγκυμοσύνης, του τοκετού αλλά και της επερχόμενης μητρότητας.

Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης μπορεί να φέρει στην επιφάνεια άλλα θέματα όπως δύσκολες οικογενειακές σχέσεις, ανασφάλειες και μη-ρεαλιστικές προσωπικές προσδοκίες, που έχουν παραγκωνιστεί και υποτιμηθεί τον προηγούμενο καιρό.

Σίγουρα είναι μια τεράστια μετάβαση στη ζωή της γυναίκας και αυτό από μόνο του δικαιολογεί τα μπερδεμένα συναισθήματα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Όμως η περίοδος αυτή είναι ξεχωριστή για πολλούς λόγους. Μερικές γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις ορμονικές αλλαγές, κάτι που τις κάνει οξύθυμες. Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να διαχειριστούν τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, όπως τι θα σημαίνει το μωρό της για τη δική της ζωή, πώς θα επηρεάσει τις σχέσεις της και αν θα έχει την κατάλληλη υποστήριξη από τον σύντροφό της και την οικογένεια της στον ερχομό του μωρού, αν θα είναι καλή μητέρα και αν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τις νέες τις ευθύνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MOTHER’S BLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!