Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ν. Ξυδάκης: Απέναντι μας είναι οι πρωθιερείς της διαπλοκής, τα διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου!
[MonoNews]: Ν. Ξυδάκης: Απέναντι μας είναι οι πρωθιερείς της διαπλοκής, τα διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου!

[MonoNews]: Ν. Ξυδάκης: Απέναντι μας είναι οι πρωθιερείς της διαπλοκής, τα διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου!

Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο μετά το τέλος των μνημονίων επιχειρεί να περιγράψει ο Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλώντας για μια «προοδευτική αναγέννηση της χώρας».

«Αυτό που διακυβεύεται για τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι αν θα υπάρξει μια ηγεμονεύουσα προοδευτική πλειοψηφία, που θα ανακουφίζει την κοινωνία και θα τη μεταμορφώνει προωθητικά, ή αν θα βουλιάξουμε κι εμείς στην ορμπανοποίηση της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξαπολύει επίθεση σε όσους βρίσκονται απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Μιλά για τους «πρωθιερείς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας (που) λυσσομανούν για την εκδικητική τους Παλινόρθωση» οι οποίοι είναι «δηλωμένοι εχθροί της δημοκρατίας. Είναι διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου, φανεροί εραστές της απολυταρχίας, συνοδοιπόροι εθνικοσοσιαλιστών», οι φωνές των οποίων αντηχούν σε κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Ξυδάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Η δεκαετία των μνημονίων και της Μεγάλης Ύφεσης δεν αφήνει μόνο οικονομικά και κοινωνικά τραύματα. Αφήνει το δημοκρατικό κράτος εξασθενημένο, αφήνει τους πολίτες δύσπιστους προς το κράτος και το πολιτικό σύστημα, αφήνει ένα έλλειμμα συλλογικής αυτοπεποίθησης. Αυτά θα πρέπει να υπερνικήσουμε τα χρόνια που έρχονται. Και αυτά είναι πολιτικοί αγώνες. Η αριστερά, ο προοδευτικός κόσμος, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και τις ατομικές αδυναμίες, τις αντινομίες μας, και να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες και τις νέες προσδοκίες της κοινωνίας, όπως αυτή βγαίνει από την Ύφεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!