Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ξεσπά η οικογένεια της γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά: «Σεβαστείτε την οδύνη μας»
[MonoNews]: Ξεσπά η οικογένεια της γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά: «Σεβαστείτε την οδύνη μας»

[MonoNews]: Ξεσπά η οικογένεια της γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά: «Σεβαστείτε την οδύνη μας»

Τη σφοδρή αντίδραση της οικογένειας της 33χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που αφορούν τη ζωή της ίδιας. Η οικογένεια ζητά να σταματήσει η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων του θύματος ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της, ειδάλλως θα προσφύγει στις αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι το θύμα δεν ήταν δικηγόρος. Όσον αφορά την εμπλοκή της στην υπόθεση με τις ληστείες, καταδικάστηκε για πλημμέλημα, ενώ στην υπόθεση ανθρωποκτονίας αθωώθηκε αμετάκλητα από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Το δελτίο Τύπου της οικογένειας:

Με απερίγραπτη οδύνη πληροφορηθήκαμε χθες τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας κόρης, αδερφής και εγγονής, γεγονός που μας έχει συνταράξει. Η απώλειά μας είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη.

Όμως, παρά τον δυσβάστακτο ανθρώπινο πόνο που βιώνουμε, συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αρκετές ιστοσελίδες ουδέν σεβάστηκαν. Μάλιστα, ενώ η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι σαφής και οι διατάξεις της ρητές, πολλοί δημοσιογράφοι ασχημόνησαν και εξακολουθούν να ασχημονούν πάνω στη μνήμη του ανθρώπου μας.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, ότι η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων της αποβιωσάσης δεν τυγχάνει της εγκρίσεως κανενός εξ ημών και ως εκ τούτου, είναι παράνομη. Παράνομη, επίσης, είναι η δημοσίευση φωτογραφιών της αποβιωσάσης, ιδίως όταν γίνεται με σκοπό την κατ’ ουσίαν σκύλευσή της και στον βωμό της «ανθρωποφαγίας» και του κέρδους, ως εν προκειμένω.

Τέλος, παράνομη είναι και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων, τα οποία – ως έχοντα ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα – καθίστανται συκοφαντικά και προσβάλλουν τη μνήμη της αποβιωσάσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!