Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Π. Ξενοκώστας (Onex): «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε συζητήσεις για Ελευσίνα – Σκαραμαγκά»
[MonoNews]: Π. Ξενοκώστας (Onex): «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε συζητήσεις για Ελευσίνα – Σκαραμαγκά»

[MonoNews]: Π. Ξενοκώστας (Onex): «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε συζητήσεις για Ελευσίνα – Σκαραμαγκά»

Πάνος Ξενοκώστας, Onex

Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για την απόκτηση του Νεωρίου να αναμένεται από μέρα σε μέρα, η διοίκηση της Onex δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αξιοποίηση των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Σχεδόν δυο μήνες μετά την κατάθεση επίσημης πρότασης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η εταιρεία περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκειμένου να αναλύσει στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη το σχέδιο που έχει καταστρώσει για την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανία της χώρας.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση ψάχνει λύσεις εδώ και τώρα και εμείς είμαστε εδώ και τώρα έτοιμοι», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Onex, Πάνος Ξενοκώστας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει ο διαγωνισμός.

Ο ίδιος καλωσορίζει την ύπαρξη και άλλων ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας, λέγοντας πως «εάν υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές με ανάλογα οράματα, με χαρά να τους δούμε να εμφανίζονται και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Επισημαίνει δε πως εάν τελικά η Onex αποκτήσεις τα δυο ναυπηγεία, οι εργαζόμενοι θα πάρουν όλα τα δεδουλευμένα τους ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις από τις υφιστάμενες, εκμεταλλευόμενη την ζήτηση που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Λέει μάλιστα πως το Νεώριο είναι η μοναδική αγοραπωλησία ναυπηγείου τα τελευταία 30 έτη χωρίς «προίκες από το Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό», «φιλέτα οικόπεδα προς αξιοποίηση» και «καθολικούς εκσυγχρονισμούς με κρατικό χρήμα» προ της ανάληψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!