Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ξεκινούν οι μετα-μνημονιακοί πλειστηριασμοί – 30.00 ακίνητα στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018
[MonoNews]: Ξεκινούν οι μετα-μνημονιακοί πλειστηριασμοί – 30.00 ακίνητα στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018

[MonoNews]: Ξεκινούν οι μετα-μνημονιακοί πλειστηριασμοί – 30.00 ακίνητα στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών στη μετα-μνημονιακή περίοδο, με 30.000 ακίνητα να «βγαίνουν» στο σφυρί ενώ ταυτόχρονα οι τράπεζες προωθούν στους οφειλέτες προγράμματα για να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Αυτά αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», σύμφωνα με τον οποίο από την Τετάρτη κλιμακώνονται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες (για την προσεχή Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,), ενώ το 2019 προβλέπονται περίπου 50.000 πλειστηριασμοί ακόμη. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταγράφονται τάσης φυγής από το νόμο Κατσέλη λόγω της υποχρεωτικής άρσης του τραπεζικού απορρήτου από 15 Σεπτεμβρίου.

Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.

«Γκάζι» στους πλειστηριασμούς ξενοδοχείων από τον Σεπτέμβριο: Ποια βγαίνουν στο «σφυρί»
Ξεκινούν και πάλι οι e-πλειστηριασμοί: 2.300 σπίτια στο σφυρί τον Σεπτέμβριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!