Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ξαφνικός θάνατος: Η εφορία στα παίρνει όλα για 24 ώρες καθυστέρηση
[MonoNews]: Ξαφνικός θάνατος: Η εφορία στα παίρνει όλα για 24 ώρες καθυστέρηση

[MonoNews]: Ξαφνικός θάνατος: Η εφορία στα παίρνει όλα για 24 ώρες καθυστέρηση

Περίοδος χάριτος τέλος! Εδώ και 2,5 μήνες οι οφειλές προς το Δημόσιο καθίστανται απαιτητές άμεσα με αποτέλεσμα η Εφορία να μην… περιμένει καν προτού απλώσει το μακρύ χέρι της στις καταθέσεις των φορολογούμενων, αλλά να μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις ακόμα και λίγες ώρες αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή.

Η κατάργηση αυτής της περιόδου χάριτος των 15 ημερών που υπήρχε έως το τέλος του 2017 , αποτελούσε μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς, και πρακτικά σημαίνει πως αν ένας φορολογούμενος για τον οποιονδήποτε λόγο δεν πληρώσει εγκαίρως τη δόση του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος ή κάποια άλλη υποχρέωσή του προς την Εφορία (π.χ. τη δόση της ρύθμισης), τότε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχέσεις, ήδη από την επόμενη μέρα – είναι αυτό που λέμε “ξαφνικός θάνατος”.

Όμως προσοχή: οι κατασχέσεις δεν περιορίζονται πια μόνο στις καταθέσεις, αλλά με βάση τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων επεκτείνονται ακόμα και στην πρώτη κατοικία. Έτσι, είναι πιθανό να κινδυνέψει κάποιος να χάσει το σπίτι του για μία οφειλή της τάξεως των 500 ευρώ στην Εφορία!

Πόσους αφορούν αυτές οι τρομακτικές ρυθμίσεις; Δυστυχώς, πάρα πολλούς: με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ, κοντά στους 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενους έχουν κάποια οφειλή προς την εφορία (οι περισσότεροι έχουν σχετικά μικρές οφειλές, κάτω από 3.000 ευρώ), ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο είναι αυτοί στους οποίους ήδη έχει επιβληθεί κάποιου είδους κατάσχεση, και ακόμα 1,7 εκατομμύρια είναι αυτοί στους οποίους δυνητικά μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!