Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: XΑ: Τι θα κάνουν τώρα οι τραπεζικές μετοχές. Ποιες είναι οι ευκαιρίες
[MonoNews]: XΑ: Τι θα κάνουν τώρα οι τραπεζικές μετοχές. Ποιες είναι οι ευκαιρίες

[MonoNews]: XΑ: Τι θα κάνουν τώρα οι τραπεζικές μετοχές. Ποιες είναι οι ευκαιρίες

Παραδοσιακά η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου δεν προσφέρεται για συμπεράσματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η θερινή… ραστώνη απεικονίζεται και στο ταμπλό του γενικού δείκτη, με πολύ χαμηλούς τζίρους και λίγες οικονομικές ειδήσεις. Έτσι και αυτήν την εβδομάδα, ο γενικός δείκτης και ο τραπεζικός δείκτης παρουσίασαν μικρές απώλειες, όμως η απουσία συναλλακτικής δραστηριότητας καθιστά επισφαλή την όποια ανάλυση.

Το βασικό σενάριο, πάντως, με δεδομένο το πιο ευνοϊκό για την ελληνική οικονομία κλίμα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και αν δεν υπάρξουν από τον Σεπτέμβριο δυσάρεστες “εκπλήξεις” όσον αφορά στην πορεία του ελληνικού προγράμματος ή στη σταθερότητα της κυβέρνησης, είναι να ακολουθήσει ο γενικός δείκτης μία ανοδική πορεία, η οποία θα δοκιμαστεί λίγο πάνω από τις 850 μονάδες, όπου αναμένεται να συναντήσει αντιστάσεις.

Από την άλλη, και με δεδομένη τη γεωπολιτική αστάθεια που επηρεάζει τις διεθνείς χρηματαγορές, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο υποχώρησης του γενικού δείκτη προς τις 800 μονάδες, ενώ αν διασπαστεί αρνητικά αυτό το όριο οι αντοχές της αγοράς θα δοκιμαστούν στις 780 μονάδες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις τραπεζικές μετοχές, που αποτελούν καταλύτη για την πορεία του γενικού δείκτη, με μεγάλο στόχο πάντα για τον τραπεζικό δείκτη τις 1.240 μονάδες του Μαΐου του 2016, έναν στόχο που βέβαια για την ώρα παραμένει πολύ μακρινός, αφού βρίσκεται κάτω από τις 1.080 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!