Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Οι Βρετανοί βλέπουν ακόμα και πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας
[MonoNews]: Οι Βρετανοί βλέπουν ακόμα και πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

[MonoNews]: Οι Βρετανοί βλέπουν ακόμα και πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Για μια έντονη κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ των χωρών κάνει λόγο ο βρετανικός Τύπος.

Σε ένα εκτενές δημοσίευμα για την κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, η Express αναφέρεται στις δηλώσεις αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία αλλά και στις δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν, ο οποίος πιεσμένος από το μέχρι στιγμής φιάσκο της εισβολής στην Συρία, αναζητεί διέξοδο.

Το δημοσίευμα όπως ανέφερε, ο Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου, δήλωσε για ακόμα μια φορά πως αν κερδίσει τις εκλογές το 2019 θα κάνει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για να «επανακαταλάβει» τα 18 νησιά του Αιγαίου, για τα οποία ισχυρίζεται ότι η Αθήνα δεν έχει έγγραφα που να αποδεικνύουν την κυριότητά τους.

«Θα εισβάλλουμε και θα καταλάβουμε τα 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο όπως έκανε και ο πρωθυπουργός Ετσεβίτ στην Κύπρο το 1974», είπε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης του ρεπουμπλικανικού κόμματος διαγκωνίζεται σε επιθετικότητα με την επίσης ακραία ηγέτη του «Καλού Κόμματος», η οποία υπονοεί σε κάθε ομιλία της ότι η Τουρκία θα πρέπει να κάνει πόλεμο στην Ελλάδα.

Η ακροδεξιά Τουρκάλα πολιτικός, Μεράλ Ακσενέρ, σχετικά με τις απειλές πολέμου ανήρτησε αινιγματικά στο Twitter :«Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει».

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που η προσοχή του Ερντογάν είναι στραμμένη κυρίως στην επιχείρηση για την κατάληψη της Αφρίν στην Συρία.Μάλιστα,ανέφερε τις πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!