Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: «Βόμβα» Τσακαλώτου: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου – Νέο Eurogroup στον ορίζοντα
[MonoNews]: «Βόμβα» Τσακαλώτου: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου – Νέο Eurogroup στον ορίζοντα

[MonoNews]: «Βόμβα» Τσακαλώτου: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου – Νέο Eurogroup στον ορίζοντα

Νέο Eurogroup προαναγγέλει ο υπουργός Οικονομίας κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς για πρώτη φορά, παραδέχεται ότι στη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου, ενδεχομένως, να μην υπάρξει οριστική απόφαση για το ελληνικό χρέος και να χρειαστεί, μια εκ νέου συνεδρίαση.

Όπως τονίζει, ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, “ορόσημο είναι η 5 Δεκεμβρίου όπου η ελληνική οικονομία ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης θα έρθουν να ενωθούν. Όμως μπορεί να υπάρξει και άλλο Eurogroup, αλλά πολύ σύντομα, θα έχουμε εικόνα αν θα μπορούμε να πάμε στη ποσοτική χαλάρωση και αν πάμε το άγχος για τα capital controls, θα μειωθεί. Τα τρία, πιο σημαντικά, κομμάτια είναι:

  • Συζήτηση για μεταρρυθμίσεις. Η συζήτηση με τους θεσμούς είναι διαδοχική και υπάρχουν διαδοχικές προσεγγίσεις σε όλα τα θέματα των μεταρρυθμίσεων και πως θα καλύψουμε τους δημοσιονομικούς στόχους εντός του προγράμματος δηλαδή το 2017 και το 2018
  • Οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018 πόσο θα είναι – αν θα είναι 3,5 αν θα μειωθούν – όπου το ΔΝΤ λέει ότι αν είναι πάνω από 1,5% που θεωρεί σωστό μπορεί να ζητήσουν μέτρα. Εγώ είπα στο ΔΝΤ να έχει το θάρρος της γνώμης και αν πιστεύει ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα και συμφωνεί με Ντράγκι, Ομπάμα, Λιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!