Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Unicef: Διακόπτει τη συνεργασία της με την Ελλάδα εξαιτίας παρατυπιών
[MonoNews]: Unicef: Διακόπτει τη συνεργασία της με την Ελλάδα εξαιτίας παρατυπιών

[MonoNews]: Unicef: Διακόπτει τη συνεργασία της με την Ελλάδα εξαιτίας παρατυπιών

Στην απόφαση να διακόψει τη συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή στην Ελλάδα προχώρησε η Unicef, μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Όπως εξηγεί η μεγάλη μη κερδοσκοπική και κυβερνητική εταιρία στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφάσισε να διακόψει τη συμφωνία εξαιτίας ανησυχιών που προέκυψαν, οικονομικών δηλαδή παρατυπιών που εντοπίστηκαν σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από ανεξάρτητο φορέα.

Η απόφαση ελήφθη στη γενική συνέλευση της Εθνικής Επιτροπής, παρουσία υψηλά ιστάμενων εκπροσώπων της Unicef, οι οποίοι τόνιζαν με έμφαση ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν και να στηρίζουν το έργο της Unicef στην Ελλάδα μέσα από ένα καινούργιο σχήμα Εθνικής Επιτροπής που θα σχηματιστεί.

Θεωρείται πολύ δύσκολο οι αποφάσεις αυτές να ανατραπούν. Ωστόσο βάσει του καταστατικού της Unicef, οι αποφάσεις αυτές πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες 60 ημέρες προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη χρηματοδότηση και το διάδοχο σχήμα της εν Ελλάδι επιτροπής του διεθνούς Οργανισμού.

Στην ανακοίνωσή της η Unicef δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τη μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα και θα προχωρήσει σε συμφωνία με ένα νέο φορέα ώστε να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο της σε ολόκληρο τον κόσμο.

H ανακοίνωση

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018 – Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!