Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Τζεφ Μπέζος: Σχέδιά για τη δημιουργία αποικιών στη Σελήνη
[MonoNews]: Τζεφ Μπέζος: Σχέδιά για τη δημιουργία αποικιών στη Σελήνη

[MonoNews]: Τζεφ Μπέζος: Σχέδιά για τη δημιουργία αποικιών στη Σελήνη

O ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος, γνωστοποίησε πρόσφατα τα σχέδιά του για τη δημιουργία αποικιών στη Σελήνη. Ο ίδιος έχει ιδρύσει και την εταιρεία ιδιωτικών διαστημόπλοιων Blue Origin. Απώτερος στόχος του είναι αρχικά να δημιουργηθούν αποικίες στη Σελήνη και στη συνέχεια ο άνθρωπος να «κατακτήσει» ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechRadar, ο Μπέζος έκανε λόγο για τα εν λόγω σχέδιά του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου και έλαβε το πρώτο του βραβείο Buzz Aldrin Innovation. «Έχει έρθει η ώρα για την Αμερική να επιστρέψει στη Σελήνη και αυτή τη φορά να μείνει», υπογράμμισε ο ίδιος. «Πρέπει να χτίσουμε μόνιμους οικισμούς στη Σελήνη όπου θα μπορούμε να παίρνουμε νερό και ηλιακή ενέργεια. Γνωρίζουμε πλέον πράγματα για τη Σελήνη τα οποία δεν ξέραμε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 και με τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων μπορούμε να το επιτύχουμε οικονομικά. Μπορούμε να το επιτύχουμε σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζεφ Μπέζος συνέχισε περιγράφοντας την ιδέα του για το πρόγραμμα Blue Moon, μέσω του οποίου η εταιρεία Blue Origin θα μπορούσε να αποστέλλει φορτία στη Σελήνη ώστε να κατασκευαστεί ρομποτικά ένας μόνιμος ανθρώπινος οικισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!