Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Τσίπρας σε τουρκικό μέσο: Έχουμε πολλές ομοιότητες – Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
[MonoNews]: Τσίπρας σε τουρκικό μέσο: Έχουμε πολλές ομοιότητες – Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

[MonoNews]: Τσίπρας σε τουρκικό μέσο: Έχουμε πολλές ομοιότητες – Ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdogan (Δ) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Α)

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στην καταγωγή του, από την πλευρά του παππού του, από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό στη διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία. Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή από το τουρκικό δίκτυο TGRT, ενώ χθες το βράδυ «έπαιξε» ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού.

» Αν ανοίξει η Θεολογική Σχολή, που πρέπει να ανοίξει, θα έχουμε κάνει νέα βήματα. Αυτό θα είναι ένα νέο βήμα για να ζούμε μαζί. Θα είναι σύμβολο για να ζουν μαζί οι δυο λαοί» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!