Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Τσίπρας στην WSJ: Δώστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί
[MonoNews]: Τσίπρας στην WSJ: Δώστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί

[MonoNews]: Τσίπρας στην WSJ: Δώστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί

Λίγες ώρες πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός με άρθρο του στη Wall Street Journal υποστηρίζει ότι υπάρχει τρόπος ρύθμισης του χρέους χωρίς να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και διαμηνύει στο Βερολίνο ότι πρέπει να σταματήσουν οι τιμωρητικές πρακτικές. Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η σύγκρουση ανάμεσα στους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Καλεί όλες τις πλευρές, να σταματήσουν τις τιμωρητικές προσεγγίσεις και να δώσουν στην Ελλάδα «χώρο να αναπτυχθεί».

Το άρθρο με τίτλο  «It’s Time to Give Greece Room to Grow»  

Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων δράσεων απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργούν το δημογραφικό, η πορεία του χρέους, οι εμπορικές ανισορροπίες και η έλλειψη μεταρρυθμίσεων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς ζητήματα μακροοικονομικών επιδόσεων.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες πού έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση είναι τυπικά παραδείγματα. Ως μία προηγμένη οικονομία και μέλος ενός ισχυρού νομισματικού κλαμπ που έχει επιτύχει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μονοπάτι ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!