Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ο Α. Τσίπρας και 13 τριτοκοσμικοί ηγέτες αποχαιρετούν τον Φιντέλ Κάστρο (video)
[MonoNews]: Ο Α. Τσίπρας και 13 τριτοκοσμικοί ηγέτες αποχαιρετούν τον Φιντέλ Κάστρο (video)

[MonoNews]: Ο Α. Τσίπρας και 13 τριτοκοσμικοί ηγέτες αποχαιρετούν τον Φιντέλ Κάστρο (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελικά πολύ τυχερός άνθρωπος. Τυχερός γιατί μπόρεσε να κάνει το “όνειρό” του πραγματικότητα. Από τα φοιτητικά έδρανα και τις καταλήψεις στην πλατεία Ελευθερίας, στην Αβάνα. Εκεί όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός και 13 ακόμα επικεφαλής διαφόρων τριτοκοσμικών χωρών θα παραστούν για να μιλήσουν για τον Φιντέλ Κάστρο.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του εκεί χαρακτηρίστηκε από αρκετούς περισσότερο 5ημερη εκδρομή με τον πρόεδρο του 15μελούς παρά κηδεία μιας από τις σημαντότερες αριστερές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε και θα ήταν άδικο αριστεροί, αριστερίζοντες, εν δυνάμει ή wannabe αριστεροί να μην εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη συγκυρία.

«Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός. Σωστή η σκέψη, λάθος η αντίληψη ότι όντως υφίστανται κοινές αξίες μεταξύ Ελλάδας και Κούβας.

Στην ουσία του θέματος, ο “κομαντάντε” πέθανε και ο Αλέξης Τσίπρας συγκινημένος έφτασε στην Κούβα. Και παρά τις κακές γλώσσες που μιλούν για αδιαφορία και 4μερο ταξίδι του πρωθυπουργού ενώ η χώρα καίγεται και ο Ερντογάν ετοιμάζει “πόλεμο” στο Αιγαίο, και άλλες τέτοιες καταστροφικά σενάρια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πτοείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!