Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ν. Τσάκος: Η πρωτοποριακή κίνηση της Tsakos Columbia Shipmanagement
[MonoNews]: Ν. Τσάκος: Η πρωτοποριακή κίνηση της Tsakos Columbia Shipmanagement

[MonoNews]: Ν. Τσάκος: Η πρωτοποριακή κίνηση της Tsakos Columbia Shipmanagement

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Columbia Shipmanagement, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νικόλα Τσάκου, καταργώντας τις καταβολές μισθών σε μετρητά σε 90 πλοία της και υλοποιώντας ένα ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών, μετά από μία δοκιμαστική περίοδο.

Οι ναυτικοί στα πλοία του ομίλου Τσάκου που διαχειρίζεται η Columbia Shipmanagement θα έχουν «πλήρη έλεγχο και πρόσβαση στους μισθούς τους ενώ βρίσκονται στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου και του νομίσματος των εμβασμάτων που στέλνουν στην πατρίδα τους», αναφέρει η ShipMoney, η εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος. «Θα μειώσει επίσης δραματικά την ανάγκη για παραδόσεις μεγάλων ποσών σε ρευστό σε πλοία», σημειώνει επίσης η ShipMoney.

Ο οικονομικός διευθυντής της Tsakos Columbia Shipmanagement, Χάρης Κατσιπουλάκης, δήλωσε: «Τα πληρώματά μας είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που έχουμε στην εταιρεία μας. Με την εισαγωγή του ShipMoney έχουμε καταφέρει να εξορθολογίσουμε τη διαδικασία πληρωμών προς τα πληρώματα των πλοίων σε όλο τον στόλο, ενισχύοντας την ασφάλεια των μεταφορών χρημάτων, μειώνοντας τα κόστη, γλιτώνοντας χρόνο και προσφέροντας μία νέα υπηρεσία στα αξιότιμα μέλη πληρώματος και τις οικογένειές τους».

Σύμφωνα με το Tradewinds, τον Νοέμβριο του 2018 η ιαπωνική ναυτιλιακή NYK είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε την υλοποίηση ενός νέου ηλεκτρονικού δικτύου που θα επέτρεπε οικονομικές συναλλαγές από τα πλοία της εταιρείας με τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, και προχώρησε σε δοκιμές για να εξετάσει τις δυνατότητες για περιορισμό της γραφειοκρατίας και του κινδύνου για απώλεια χρημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!