Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ν. Τσάκος: Γιατί είναι αισιόδοξος ο εφοπλιστής παρά τις ζημίες που εμφάνισε η ΤΕΝ
[MonoNews]: Ν. Τσάκος: Γιατί είναι αισιόδοξος ο εφοπλιστής παρά τις ζημίες που εμφάνισε η ΤΕΝ

[MonoNews]: Ν. Τσάκος: Γιατί είναι αισιόδοξος ο εφοπλιστής παρά τις ζημίες που εμφάνισε η ΤΕΝ

Nίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation

Πτωτικά κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2016 για τη ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου , καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές στα αποτελέσματά της αλλά και πτώση των εσόδων από τους ναύλους των πλοίων της, γεγονός που η διοίκηση της απέδωσε στις συνθήκες της αγοράς.

Ειδικότερα, η TEN κατέγραψε ζημίες ύψους 1,96 εκατ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, έναντι κερδών ύψους 36 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Οι ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,02 δολάρια, λίγο παραπάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 0,01 δολάρια.

Επιπλέον, τα έσοδα από τους ναύλους για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 109,2 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 141,7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

Ο κ. Τσάκος ωστόσο, παρά τις ζημίες που εμφάνισε η ναυτιλιακή , διατήρησε την αισιοδοξία του για το 2017 καθώς πιστεύει ότι θα είναι μια χρονιά που αφενός οι παραλαβές νεότευκτων δεξαμενόπλοιων θα μειωθούν – ειδικά κατά το δεύτερο μισό του έτους – και αφετέρου η ενδεχόμενη ανάκαμψη των φορτίων από τη Νιγηρία και τη Λιβύη θα ενισχύσουν τις τιμές των ναύλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!