Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τσακαλώτος σε επενδυτές: Στο τέλος του έτους το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για τα ομόλογα
[MonoNews]: Τσακαλώτος σε επενδυτές: Στο τέλος του έτους το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για τα ομόλογα

[MonoNews]: Τσακαλώτος σε επενδυτές: Στο τέλος του έτους το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για τα ομόλογα

Την πεποίθηση ότι ο ΟΔΔΗΧ θα ανακοινώσει τη στρατηγική του για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στο τέλος του έτους εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο πλαίσιο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν είπε ότι δεν ενδιαφέρετε η κυβέρνηση για την έξοδο στις αγορές

Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα αυτό που κοιτούσαν όλοι ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων και αν κλείνουν οι αξιολογήσεις, κάτι που δημιουργούσε αβεβαιότητα. Αυτό που δημιουργεί τώρα σταθερότητα είναι η ρύθμιση του χρέους, η οποία δίνει έναν καθαρό διάδρομο 10-15 χρόνων. Οι επενδυτές ξέρουν πότε πρέπει να γίνουν οι πληρωμές από το ελληνικό δημόσιο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε «ισορροπημένη» την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις αλλά και το πακέτο ελαφρύνσεων, το οποίο είναι εντός των δημοσιονομικών στόχων.

Οι κοινωνικές πολιτικές θα εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι της εργασίας και η μεσαία τάξη θα έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε αλλά ξεκαθάρισε μιλώντας στους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Διαβεβαίωσε δε ότι οι όποιες επεκτατικές κινήσεις στον προϋπολογισμό θα κινούνται αυστηρά εντός του δημοσιονομικού χώρου.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, επανέλαβε το επιχείρημα ότι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν θα επηρεάσει το σύστημα μετά το 2030.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!