Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Tρομακτικό! Τώρα οι εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάσταση τους
[MonoNews]: Tρομακτικό! Τώρα οι εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάσταση τους

[MonoNews]: Tρομακτικό! Τώρα οι εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάσταση τους

Αν σας φαίνεται ότι η εφαρμογή που διαγράψατε την περασμένη εβδομάδα εμφανίζεται ξαφνικά παντού, μπορεί να μην είναι απλή σύμπτωση. Οι εταιρίες που ασχολούνται με την κατασκευή εφαρμογών έχουν βρει τρόπους τόσο στο iOS όσο και στο Android, που τους επιτρέπουν να εντοπίσουν ποιοι χρήστες έχουν κάνει πρόσφατα απεγκατάσταση κάποιου συγκεκριμένου τμήματος λογισμικού και αυτό τους διευκολύνει να τους βομβαρδίζουν με διαφημίσεις προκειμένου να τους προσελκύσουν και πάλι.

Οι πλατφόρμες Adjust, AppsFlyer, MoEngage, Localytics και CleverTap περιλαμβάνονται σε αυτές που διαθέτουν ανιχνευτές όσων προχωρούν σε απεγκατάσταση, ως τμήμα του συνόλου των εργαλείων ανάπτυξης που χρησιμοποιούν. Στους πελάτες τους συγκαταλέγονται οι T-Mobile, Spotify Technology και Υelp. (Και το Bloomberg LP, που χρησιμοποιεί την Localytics). Οι επικριτές λένε ότι αυτή η πρακτική αποτελεί ένα νέο λόγο για να επανεκτιμήσουν τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο. «Οι περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας δεν δίνουν στους ανθρώπους επιλογές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής» επισημαίνει ο Jeremy Gillula, διευθυντής τεχνολογίας στο Electronic Frontier Foundation, δικηγόρος για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Κάποιοι πάροχοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης προορίζονται για να μετρήσουν την αντίδραση των χρηστών στις ενημερώσεις εφαρμογών και σε άλλες αλλαγές. Ο Jude McColgan, διευθύνων σύμβουλος της Locatitics στη Βοστόνη, υποστηρίζει ότι δεν έχει δει τους πελάτες του να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να στοχεύσουν τους πρώην χρήστες με διαφημίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!