Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τράπεζες: Ραντεβού στο Λονδίνο για τα road shows
[MonoNews]: Τράπεζες: Ραντεβού στο Λονδίνο για τα road shows

[MonoNews]: Τράπεζες: Ραντεβού στο Λονδίνο για τα road shows

Ραντεβού στο Λονδίνο με ξένους επενδυτές δίνουν οι ελληνικές τράπεζες το Σεπτέμβριο καθώς στη βρετανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθούν τρία road shows μέσα στον επόμενο μήνα.

Οι τράπεζες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ομολογιακές εκδόσεις και τα ραντεβού που θα έχουν τα στελέχη τους στο Λονδίνο με ξένους επενδυτές κρίνονται σημαντικά για την επιτυχία των εκδόσεων. Συγκεκριμένα στις 4-6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της HSBC, στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει το συνέδριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και στις 26 με 27 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της Βank of America.

Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες έχουν να διαχειριστούν το μείζον πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων και τις αυξημένες προβλέψεις που αυτά συνεπάγονται. Βέβαια το θετικό είναι οι αναθεωρημένες προς το βέλτιστο προβλέψεις για την ελληνική οικονομία που θέλουν το 2017 να κλείνει με ρυθμό ανάπτυξης 1,5%. Ο αντίκτυπος συνεπώς θα είναι θετικός τόσο για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των τραπεζών, αλλά και σε επίπεδο ενεχύρων που σημαίνει χαμηλότερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ενώ θετική θα είναι η επίπτωση τόσο για τα αποτελέσματα των τραπεζών στο σύνολο του έτους, όσο και για τα stress tests που θα διενεργηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!