Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τράπεζες: Μέχρι το τέλος του έτους η ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων μέσω εξωδικαστικού
[MonoNews]: Τράπεζες: Μέχρι το τέλος του έτους η ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων μέσω εξωδικαστικού

[MonoNews]: Τράπεζες: Μέχρι το τέλος του έτους η ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων μέσω εξωδικαστικού

Μέχρι τα τέλη του έτους είναι το χρονικό περιθώριο που δίνουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Οι τράπεζες έχουν αποστείλει ήδη πρόσκληση σε 500 επιχειρήσεις για να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού. Παρόλα αυτά, μόνο το 10% των επιχειρήσεων έχει αποδεχτεί την πρόσκληση και έχει προχωρήσει στη διαδικασία. Έτσι, οι τράπεζες δίνουν περιθώριο της χρήσης του εξωδικαστικού μηχανισμού μέχρι τα Χριστούγεννα, με την πρόθεση να προχωρήσουν αργότερα σε δραστικές κινήσεις για την ανάκτηση οφειλών από μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στη σύσταση κεντρικών μονάδων με στελέχη επιφορτισμένα να προωθήσουν τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Στα στελέχη αυτά έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά και bonus επιδόσεων, ενώ ανά εβδομάδα πραγματοποιείται κοινή συνάντηση των στελεχών και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

To εργαλείο του εξωδικαστικού μηχανισμού εμφανίζει χαμηλούς έναντι των προσδοκώμενων ρυθμούς ανταπόκρισης, αν και αποτελεί μονόδρομο για τις επιχειρήσεις με χρέη σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό μάλλον αντικατοπτρίζει απροθυμία ή έλλειψη ενημέρωσης των επιχειρήσεων από τους λογιστές και τους συμβούλους τους, οι οποίοι δεν βλέπουν οικονομικό όφελος για την ενασχόλησή τους.

Την ίδια στιγμή, ούτε οι τράπεζες έχουν έμπειρους και εκτεταμένους μηχανισμούς για τον έλεγχο των επιχειρηματικών πλάνων που πρέπει να υποβάλουν οι επιχειρήσεις ή για τον υπολογισμό της αξίας ρευστοποίησης περιουσιακών τους στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!