Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τράπεζες: Γιατί θα μπει «λουκέτο» σε 550 καταστήματα την επόμενη πενταετία
[MonoNews]: Τράπεζες: Γιατί θα μπει «λουκέτο» σε 550 καταστήματα την επόμενη πενταετία

[MonoNews]: Τράπεζες: Γιατί θα μπει «λουκέτο» σε 550 καταστήματα την επόμενη πενταετία

Με περίπου 10 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους και 550 λιγότερα καταστήματα θα βρει τις ελληνικές τράπεζες η επόμενη πενταετία. Με εθελούσιες εξόδους και συρρίκνωση του δικτύου αναμένεται να «απαντήσουν» οι τράπεζες στις τεχνολογικές εξελίξεις που υποχρεώνουν σε ριζικές κινήσεις που θα μετασχηματίσουν τον κλάδο ακόμη μια φορά.

Σε μια επταετία, οι τραπεζοϋπάλληλοι μειώθηκαν κατά 25.700 ενώ και το δίκτυο συρρικνώθηκε στα 2.200 καταστήματα από σχεδόν διπλάσια το 2009. Περαιτέρω υποχώρηση αναμένεται τα επόμενα χρόνια λόγω της ψηφιακής επανάστασης που δημιουργεί νέο μοντέλο λειτουργίας με λιγότερα καταστήματα και προσωπικό και με επενδύσεις σε τεχνολογία.

Συγχωνεύσεις, περιορισμός των τραπεζικών εργασιών και επιβολή σχεδίων αναδιάρθρωσης από την DG Comp έφεραν ραγδαίες αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και επίκεινται και άλλες λόγω του περίφημου fintech λένε τραπεζίτες και τονίζουν ότι, μπορεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και ειδικά χαρακτηριστικά -κυρίως λόγω capital controls- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τεχνολογική επανάσταση δεν είναι κοντά.

Οι ελληνικές τράπεζες σχεδιάζουν σημαντικό ύψος επενδύσεων, της τάξης του 1 δισ. ευρώ, σε υποδομές και τεχνολογία τα επόμενα χρόνια, όπως και σημαντικές αναδιατάξεις και αναδιοργανώσεις στο λειτουργικό και επιχειρησιακό πρότυπο λειτουργίας.

Αποτέλεσμα θα είναι, μεταξύ άλλων, η νέα μείωση δικτύου και προσωπικού της τάξης του 25% σε ορίζοντα πενταετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!