Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τράπεζες: Aπό Σεπτέμβριο το μεγάλο κύμα στον εξωδικαστικό
[MonoNews]: Τράπεζες: Aπό Σεπτέμβριο το μεγάλο κύμα στον εξωδικαστικό

[MonoNews]: Τράπεζες: Aπό Σεπτέμβριο το μεγάλο κύμα στον εξωδικαστικό

Χιλιάδες μπαίνουν στην εφαρμογή, βλέπουν, ενημερώνονται αλλά επί του παρόντος είναι ελάχιστες – μόνο τέσσερις ως σήμερα – οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για υπαγωγή στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Όπως επισημαίνουν στο mononews τραπεζίτες, ο Αύγουστος είναι καλός μήνας για δοκιμές και για διόρθωση των ατελειών του συστήματος αφού λόγω διακοπών, δεν θα υπάρξουν μαζικές αιτήσεις.

Ετσι, στο πρώτο τριήμερο λειτουργίας του συστήματος έχουν γίνει τέσσερις αιτήσεις ενώ είναι περίπου 4.000 οι επιχειρήσεις που έχουν ακολουθήσει το πρώτο στάδιο, αυτό της υποβολής στοιχείων.

Στο επόμενο στάδιο ελέγχου της επιλεξιμότητας πέρασαν 750 επιχειρήσεις, εκ των οποίων πράσινο φως έλαβαν οι 350 που είχαν τις προυποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Αναμένεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει μεγαλύτερη ροή αφού θα έχουν εξοικειωθεί με το σύστημα τόσο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις όσο και οι τράπεζες και το Δημόσιο.

Εκτιμάται ότι δυνητικά μπορούν να ωφεληθούν περίπου 400.000 επιχειήσεις και οι πρώτες αναδιαρθρώσεις χρεών, τουλάχιστον για επιχειρήσεις με μικρά χρέη, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί όπου υπάρχουν πολλοί πιστωτές και όπου ζητείται δικαστική επικύρωση των συμβάσεων αναδιάρθρωσης. Ο νόμος θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!