Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τράπεζα Πειραιώς: Ετοιμάζονται δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων
[MonoNews]: Τράπεζα Πειραιώς: Ετοιμάζονται δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων

[MonoNews]: Τράπεζα Πειραιώς: Ετοιμάζονται δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων

Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς

Δυο νέα πακέτα κόκκινων δανείων ετοιμάζει για το 2019 ο όμιλος Πειραιώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοίκηση του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου.

Τα πακέτα ονομάζονται «Iris» και «Nemo» και πρόκειται για δύο πωλήσεις που προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο και ακολουθούν τα δυο πακέτα που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πώλησης.

Η διοίκηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις προσπάθειες που γίνονται για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σημειώθηκε ότι το πρώτο εξάμηνο έγιναν αναδιαρθρώσεις σε δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταστρώσει η τράπεζα είναι κοντά στην ολοκλήρωση, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα της αποεπένδυσης από την Βουλγαρία.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος την 20η Αυγούστου είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου. Το outlook είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν, υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα κινηθεί ανοδικά, κοντά στο 2% φέτος και ταχύτερα τα επόμενα χρόνια.

Σημείωσε ότι η χώρα είχε το φετινό καλοκαίρι σημαντικά ανεβασμένες επιδόσεις στον τουρισμό. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η κτηματαγορά δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης κάτι που βοηθά τις τράπεζες σε ότι αφορά τα collateral και τις προβλέψεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!