Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Τουρκία: Σε αυξήσεις έως 14% σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα προχώρησαν οι Αρχές, λόγω της κρίσης
[MonoNews]: Τουρκία: Σε αυξήσεις έως 14% σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα προχώρησαν οι Αρχές, λόγω της κρίσης

[MonoNews]: Τουρκία: Σε αυξήσεις έως 14% σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα προχώρησαν οι Αρχές, λόγω της κρίσης

Ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Νέα άμεσα προβλήματα στους Τούρκους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία φέρνει η εκτόξευση του πληθωρισμού στην γειτονική χώρα, καθώς η ρυθμιστική Αρχή για την ενέργεια προχώρησε το Σάββατο σε νέες αυξήσεις έως και 14% στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον σε διψήφιο νούμερο, καθώς η συνεχιζόμενη νομισματική κρίση και οι ανεπαρκείς πολιτικές του Ερντογάν έχουν οδηγήσει την τουρκική λίρα σε πτώση κατά 42% έναντι του δολαρίου από την αρχή της χρονιά. Η μεγάλη πτώση της ισοτιμίας της λίρας έχει αυξήσει το κόστος των τροφίμων και της βενζίνης καθώς και τους φόβους για τις επιπτώσεις της στην ευρύτερη οικονομία της χώρας και στις τράπεζες. Οικονομολόγοι εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την αδυναμία της κεντρικής τράπεζας να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έφθασε τον Ιούλιο σχεδόν στο 16%, το υψηλότερο επίπεδό του εδώ και 14 χρόνια.

Η κρατική εταιρεία αγωγών πετρελαίου και αερίου Botas αύξησε τις τιμές του φυσικού αερίου κατά 14% για βιομηχανική χρήση και κατά 9% για οικιακή χρήση και οι νέες τιμές ισχύουν από σήμερα, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές. Στελέχη της Botas δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για να σχολιάσουν.

Τον περασμένο μήνα, η Botas είχε αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικού κατά 50% και για οικιακή χρήση κατά 9%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!