Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Τον Ιερώνυμο βλέπει το απόγευμα ο Τσίπρας – Έρχεται ανατροπή στη μισθοδοσία του κλήρου;
[MonoNews]: Τον Ιερώνυμο βλέπει το απόγευμα ο Τσίπρας – Έρχεται ανατροπή στη μισθοδοσία του κλήρου;

[MonoNews]: Τον Ιερώνυμο βλέπει το απόγευμα ο Τσίπρας – Έρχεται ανατροπή στη μισθοδοσία του κλήρου;

Αλέξης Τσίπρας και αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός με κύριο θέμα τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα επιστολή με τις θέσεις της Εκκλησίας.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από συνοδικούς αρχιερείς, σύμφωνα με το romfea.gr, προκειμένου να παραδώσει στον πρωθυπουργό επιστολή με τις θέσεις της εκκλησίας.

Το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σήμερα το πρωί, όπου τέθηκε επί τάπητος η κυβερνητική πρόταση περί «θρησκευτικής ουδετερότητας» του κράτους.

Στο θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας είχε αναφερθεί και χτες ο αρχιεπίσκοπος έπειτα από συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο αρχιεπίσκοπος είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να «μας πει τι εννοεί» με τον συγκεκριμένο όρο.

«Ο πρωθυπουργός θα μας πει τι εννοεί, αλλά όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!