Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Την παραχώρηση 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο επιβεβαίωσε το Υπ. Οικονομικών
[MonoNews]: Την παραχώρηση 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο επιβεβαίωσε το Υπ. Οικονομικών

[MonoNews]: Την παραχώρηση 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο επιβεβαίωσε το Υπ. Οικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

Να ηρεμήσει τις αντιδράσεις σχετικά με την εκχώρηση χιλιάδων ακινήτων από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, επιχείρησε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών:

– επιβεβαιώνει ότι τα 10.119 ακίνητα ζήτησε και τα πήρε το Υπερταμείο, χωρίς κανείς να ρωτήσει ή να συμβουλευθεί προηγουμένως κανέναν τοπικό φορέα, αρχή ή υπηρεσία.

– ομολογεί ότι έχουν γίνει λάθη, αλλά ξεχνάει ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών όρισε -με υπουργική απόφαση- ειδική επιτροπή με «υπερεξουσίες» που επί σχεδόν ένα χρόνο έκανε την έρευνα και διάλεγε τα ακίνητα, σε όλα τα μητρώα Ακινήτων της χώρας.

– υποστηρίζει ότι τα λάθη αυτά διορθώνονται και δεν θα μεταβιβαστούν ακίνητα που δεν πρέπει -όπως άλλωστε και το ρεπορτάζ ανέφερε ότι προβλέπει η απόφαση Τσακαλώτου- χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποιος τελικά είναι αρμόδιος να κάνει αυτόν τον έλεγχο και ποιος θα διασφαλίσει τα ακίνητα.

Επί της ουσίας μάλιστα, τα ακίνητα αυτά θα ήταν ακόμη άγνωστα και κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να μάθει ποια είνα,ι εάν δεν γινόταν η αποκάλυψη από το ΘΕΜΑ, αφού η απόφαση που τα περιείχε ήταν «κρυπτογραφημένη» σε 84 σελίδες ΦΕΚ με 10.119 12ψήφιους κωδικούς αριθμούς Κτηματολογίου, στους οποίους ελάχιστοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να περιγράφει ποια ακίνητα είναι αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!