Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Θετικά τα σενάρια της φετινής τουριστικής σεζόν
[MonoNews]: Θετικά τα σενάρια της φετινής τουριστικής σεζόν

[MonoNews]: Θετικά τα σενάρια της φετινής τουριστικής σεζόν

Τα ποσοστά προσέλευσης τουριστών κατά τη φετινή σεζόν θα είναι αυξανόμενα. Τα αποτελέσματα για το πρώτο τετράμηνο έδειξαν συνολική αύξηση 25,8% στις κρατήσεις για Ελλάδα, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 417 χιλ. έναντι 331 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Ευοίωνο λοιπόν το κλίμα για την φετινή τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από στελέχη του χώρου, ο Απρίλιος έκλεισε με άνοδο 29% όσον αφορά τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2017 καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 14%, ποσοστά που προμηνύουν μια “δυνατή” καλοκαιρινή περίοδο.

Μεγάλοι ξένοι tour operators μιλούν για εκρηκτική άνοδο των κρατήσεων στην Ελλάδα. Ο γερμανικός όμιλος της TUI κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου για τη χρήση 2016/ 2017 ανέφερε πως «η μειωμένη ζήτηση για την Τουρκία και την Αίγυπτο αντισταθμίστηκε από την αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα, Ισπανία, Cape Verde, την Κύπρο καθώς και των προορισμών της Καραϊβικής». Παράλληλα, η Thomas Cook, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το εξάμηνο μέχρι και το Μάρτιο, επιβεβαίωσε τα ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά ζήτησης για την χώρα.

Παράγοντες της αγοράς αξιολογούν πως οι αφίξεις των επισκεπτών θα ξεπεράσουν τα 28 εκατ., συμπεριλαμβανομένων και των επιβατών της κρουαζιέρας, ενώ παράλληλα προβλέπουν και έσοδα άνω των 14,5 δισ. ευρώ, εφόσον όμως ανακάμψει η μέση τουριστική δαπάνη στα επίπεδα του 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!